luni, 1 iulie 2013

Este uleiul din seminte de canepa un supliment bun pentru sanatate si frumusete? Dr. Weil crede acest lucru


Ce va imaginati atunci cand vedeti cuvantul „canepa” – hippie de moda veche in sandale din franghie si tricouri rupte? Sau faceti direct conexiunea canabis – canepa? Cu siguranta nu sunteti singurul care va imaginiati asa ceva, influentati poate de cei care considera ca este acelasi lucru intre canepa industriala si canabisul. Dar planta robusta, cu crestere rapida si rezistenta la pesticide – canepa – si-a facut loc in multe industrii – imbracaminte, izolare, biodiesel, ambalaje biodegradabile si chiar alimnete. In prezent un cunoscut cultivator de canepa vrea sa bea ulei din seminte de canepa in fiecare zi pentru a putea obtine acizii grasi esentiali organismului, dar este aceasta o idee buna?


Ei bine, celebrul Doctor Andrew Weil spune ca da.
„Daca americanii ar manca mai multe produse din canepa cred ca dezechilibrul de acizi grasi din dieta lor s-ar corecta. Cred ca vom vedea o scadere in bolile inflamatorii si...bolile de inima”.

Ce spune Dr. Weil se bazeaza pe faptul ca americanii mananca mai mult Omega 6, acizi grasi, comparativ cu aportul de acizi grasi Omega 3, in detrimentul sanatatii noastre. Evolutiv, oamenii ar fi putut avea un echilibru 1 la 1 de Omega 3 si 6. In prezent, ratia poate ajunge si in jurul valorii de 15 la 1. Asta se datoreaza faptului ca majoritatea alimentelor procesate pe care le consumam zi de zi contin acizi grasi polinesaturati din uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de porumb.

Unele surse de sanatate publica spun ca este bine sa mentinem o ratie de 4 la 1 de Omega 6 si Omega 3, altii insa recomanda ceva mai aproape de 2 la 1. Manitoba spun ca uleiul din seminte de canepa (disponibil fie fara pesticide sau versiuni ecologice) este o alegere sanatoasa – are un raport de 3,75 la 1. Ei sugereaza utilizarea uleiului in sosuri pentru salate sau chiar baute 1-2 linguri in fiecare zi. De asemenea, spun ca uleiul din seminte de canepa este foarte bun pentru „frumusete”.

De asemenea tot ei spun ca uleiul din seminte de in ar putea fi un supliment de dieta bun daca nu doriti uniformizarea raportului Omega 3 si Omega 6. Uleiul de in are un raport de 1 la 4 pentru Omega 6 si Omega 3. De asemenea, bun ar putea fi si uleiul de cod, mai ales pentru ficat, deoarece contine si Vitamina D care ajuta la o mai buna pastrare a acizilor grasi Omega in organism.

Insa daca doriti un organism santos si perfect echilibrat produsele din canepa sunt cele mai recomandate pentru dumneavoastra, fie ca ne referim la ulei, seminte decorticate, capsule sau alte produse din canepa.

Un comentariu:

  1. Pentru Rick Simpson și Phoenix Tears,

    În primul rând vreau să vă mulțumesc pentru excelenta cancer miracol ghid cura ai plecat din lume care a vindecat cancerul de san meu. E adevărat ceva ce nu am auzit înainte.

    Am urmat liniile directoare exacte vă stabilite pentru mine când am primit medicatie si am acum liber cu succes de boala teribila care aproape ia mea, dacă, sensibilitatea ta ulei de canabis drastic.

    Este o ușurare pentru mine și familia mea și eu nu pot să aștept pentru a vedea ce viitorul îmi aduce.

    Cineva acolo cu care se confruntă aceasta boala teribila, i-ar sfătui să nu recunoaștem singur. Scrie Lacrimi Phoenix La ricksimpsoncannabisoil_phoenixtears@outlook.com și de a lua soluția.

    Amândoi mulțumesc pentru această oportunitate minunată.

    Cindy.

    RăspundețiȘtergere