luni, 22 iulie 2013

Utilizarea semintelor de canepa


Semintele de canepa sunt de departe semintele cele mai nutritive din lume. Au cel mai mare continut de proteine, desi tehnic soia contine cu doua procente mai multe proteine la aceeasi greutate. Cu toate acestea, cu soia exista o serie de probleme, cum ar fi excesul de estrogen si phylates, care inhiba absorbtia de substante nutritive si poate reduce drastic eforturile dvs in incercarea de a avea o alimentatie mai sanatoasa. Oamenii ar trebui sa fie constienti ca semintele de canepa reprezinta hrana perfecta, deoarece nu are absolut niciun dezavantaj, ci doar calitati care vin in ajutorul nostru.

Deoarece exista atat de multe modalitati de a introduce semintele de canepa in dieta dvs, nu exista nicio scuza pentru a nu face acest lucru. Modul cel mai usor este sa le mancati efectiv, fara sa le amestecati cu nimic altceva, acestea avand un gust foarte bun, asemanator cu cel al semintelor de floarea soarelui. Totusi, daca doriti sa le combinati cu alta mancare, atunci cele mai populare alimente sunt: iaurtul, cerealele si inghetata. 

Daca nu doriti sa consumati semintele de canepa dar vreti sa beneficiati de beneficiile lor, atunci exista pudra proteica din canepa. Aceasta reprezinta de fapt seminte de canepa macinate. Companiile pot analiza aceasta pudra si astfel au posibilitatea sa controleze cu exactitate cate proteine va contine. De exemplu, exista pulberi de pudra proteica care contin fibre suplimentare sau extra proteine. Acestea le alegem in functie de obiectivele noastre, daca dorim sa crestem masa musculara atunci pudra proteica cu proteine suplimentare este alegerea corecta, daca doar incercam sa imbunatatim digestia, de exemplu, cele cu fibre sunt mai indicate.

Un lucru foarte interesant, este ca in prezent au mai aparut si alte variante de a consuma semintele de canepa.  Am fost surprinsi de inghetata de canepa, dar acum exista si concentrate din seminte de canepa, sub forma lichida. Un astfel de produs este util pentru ca semintele sunt concentrate intr-o forma lichida si pot fi luate foarte repede. Personal noi recomandam sa folositi toate aceste variante pentru a profita la maxim de beneficiile produselor din canepa.

Totusi daca alegeti sa utilizati mai multe dintre aceste metode trebuie sa stiti ca veti obtine rezultatele dorite mai rapid, insa nu uitati un lucru esential, canepa este un aliment integral, crud pe care nu trebuie sa il consumati in exces!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu