luni, 15 iulie 2013

Beneficiile canepii asupra sanatatii!


Alimentele obtinute din canepa industriala contin foarte multe substante nutritive benefice, cele mai importante fiind acizii grasi esentiali pentru organismul nostru.

Uleiurile de canepa au un numar mare de aplicatii industriale, cum ar fi lubrifianti industriali, combustibili bio, sapunuri, etc. Noi nu vedem niciun motiv logic de a  interzice aceasta planta minunata, atat de benefica sanatatii si cu atat de multe intrebuintari. In multe locuri guvernele inca interzic canepa avand ca motiv razboiul contra drogurilor, un  motiv total eronat, pentru ca  nu se face diferenta intre marijuana, care are proprietati psihotrope, si canepa, care nu are.

Canepa este o planta inalta, aspra, originara din Asia care a fost naturalizata si cultivata in multe alte parti ale lumii. De asemenea, este adesea numita „canepa indiana” sau „marijuana”. Canepa are multe calitati si este o mare sursa de fibre valoroase fiind, de asemenea, folosita in compozitia unor medicamente.

Canepa nu este acelasi lucru cu marijuana. Desi aceste doua plante sunt foarte strans legate, in prezent termenul de „canepa” se refera la varietatea de plante care nu contin un nivel ridicat de tetrahidrocanabinol (THC) – elementul psihoactiv din marijuana. De asemenea, este adesea numita si „canepa industriala”.

Canepa industriala este o cultura versatila, care poate fi utilizata pentru obtinerea multor produse ecologice. De exemplu, fibrele de canepa au fost folosite in trecut pentru a face corzi foarte puternice, imbracaminte si hartie. Imbracamintea din canepa este de patru ori mai calduroasa decat cea de bumbac, are de trei ori rezistenta la tractiune a bumbacului, mult mai durabila si foarte important, este ignifuga.

Fibra este cea mai importanta componenta a plantei. Mai este cunoscuta si sub numele de „coaja” – fibrele care cresc pe exteriorul si interiorul tulpinii plantei. Fibrele de canepa pot fi foarte lungi – pana la 4 metri, pe lungimea plantei. Canepa poate fi in mod natural alba-crem, maro, gri, neagra sau verde. Canepa este o fibra populara deoarece este foarte puternica si creste foarte repede. Ea produce cu aproximativ 10% mai multe fibre decat bumbacul sau inul.

In tara noastra, inainte de `89 existau peste 40.000 de hectare de canepa, in prezent nu se cultiva mai mult de 500 de hectare. Principalul motiv este lipsa de interes a agricultorilor romani pentru aceasta planta, insa este si vina guvernului care in anul 2000 au votat o lege prin care au declarat canepa ca fiind drog. In prezent  aceasta lege a fost revizuita si culturile sunt din nou legale, de aceea CANAH va ofera produse din canepa de cea mai buna calitate: ulei de canepa, seminte decorticate, batoane ecologice. Puteti vizualiza produsele noastre accesand siteul: www.canah.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu