luni, 4 noiembrie 2013

De ce mancarea organica este mai sanatoasa?

In primul rand alimentele care formeaza mancarea organica sunt cultivate ecologic, fara sa fie adaugate substante chimice, pesticide si alte lucruri daunatoare pentru organismul nostru. Daca va intrebati cum sunt controlate insectele de catre cultivatori pentru a nu manca plantele  raspunsul este unul simplu, sunt folositi paianjenii care mananca destul de multe insecte daunatoare culturilor.

Un alt lucru care face ca alimentele organice sa fie mai sanatoase este faptul ca ingrasamintele folosite sunt naturale si nu au imbunatatiri chimice adaugate. Acest lucru face culturile sa fie mai bogate in vitamine, minerale si substante nutritive valoroase de care organismul nostru are nevoie pentru a se mentine intr-o stare buna de sanatate. Un exemplu foarte la indemana este cel al sosurilor picante de rosii pe care foarte multi oameni le folosesc. Acestea insa nu sunt foarte bune deoarece companiile proceseaza rosiile, adauga conservanti si alte ingrediente care reduc antioxidantii oferiti de rosii.

Si carnea este procesata. Aici va dam ca exemplu fermele care folosesc hormoni de crestere si alte substante pentru a face vacile sa produca mai mult lapte, insa multe dintre aceste substante ajung in carnea sau in laptepe lor pe care noi ulterior le consumam.

Este adevarat ca atunci cand mergeti la magazin mancarea bio cultivata ecologic are un pret mai mare decat alimentele procesate. Cu toate acestea daca va ganditi pe termen lung ceea ce cheltuim astazi in plus pe mancare ne va apara in viitor de boli si probleme de sanatate grave: cancer, colesterol ridicat, boli de inima, etc.

Alimentele cultivate ecologic sunt mai bogate in vitamine, minerale si antioxidanti decat alimentele procesate, deoarece prin procesare multe dintre acestea sunt eliminate in mod intentionat sau nu. Daca mai si gatim alimentele atunci si mai multe dintre acestea sunt eliminate in procesul de fierbere. Fructele si legumele sunt de cele mai multe ori pulverizate cu conservanti inainte de a fi expediate catre magazine, iar acest lucru reprezinta un motiv foarte bun sa le spalati intotdeauna cu apa din abundenta.

Asadar nu uitati ideea de baza a acestui articol si a alimentelor organice, chiar daca platiti in prezent mai mult pe aceste alimente, cu siguranta in viitor veti fi mai protejati de foarte multe boli pentru care tratamentele, daca exista, costa enorm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu