luni, 28 octombrie 2013

Super alimentele - de ce sa le consumam?

Expresia de super alimente a devenit in ultimii ani din ce in ce mai des intalnita si in Romania. Putem gasi pe foarte multe site-uri si in reviste informatii si pareri pro sau contra despre aceste alimente. Super alimentele cuprind un set specific de plante comestibile, incredibil de hranitoare, care nu sunt in totalitate clasificate ca alimente si nici ca medicamente (plantele de exemplu).

Asadar de ce sa mancam aceste super alimente? Raspunsul este unul simplu din punctul nostru de vedere. Presupunem ca majoritatea oamenilor incearca sa isi ajute organismul cu o multitudine de minerale si vitamine sub forma de tablete. Totusi, consideram ca este mult mai sanatos ca in loc de aceste tablete, care pana la urma sunt preparate, putem sa alegem sa introducem in dieta noastra zilnica o serie de alimente care sa dea aceleasi rezultate sau chiar mai bune.

Semintele de canepa sunt un astfel de super aliment. Acestea sau produsele obtinute din ele (cum ar fi: uleiul din seminte de canepa, faina din seminte de canepa, batoanele proteice, etc) sunt foarte bogate in Vitamina E si, foarte important, in acizii esentiali, avand raportul perfect de Omega 3 si Omega 6.

Aloe Vera este un alt super aliment. Acesta are rolul de a normaliza sistemul digestiv, iar pentru persoanele mai in varsta confera sprijin organelor pentru a functiona mai bine. Aloe Vera este cunoscuta pentru ca ajuta ficatul si pancreasul, precum si alte organe vitale.

Nuca de cocos – uleiul din nuca de cocos extra-virgin si uleiul organic este foarte folositor sistemului nervos. Exista teste si studii facute pentru a verifica eficacitatea acestuia inca din anul 1970 si pana in prezent si s-a dovedit foarte benefic pentru sanatate.

Boabele de cacao – sunt un super aliment si ele, insa acestea sunt mai greu de gasit din pacate. Au foarte multe beneficii, printre care: ajuta la reducerea stresului, previn accidentul vascular cerebral, cat si infarctul miocardic.

Spirulina - Spirulina este o microalga de culoare verde-albastrie, una dintre cele mai vechi forme de viata de pe Pamant. Aceasta Scade riscul contractarii unor virusuri, ofera protectie impotriva cancerului de colon, reduce nivelul colesterolului rau (LDL), contine de cinci ori mai mult betacaroten decat morcovii, are mai mult de 50% proteine pure si poate sa echivaleze o masa completa.

Acestea prezentate sunt cateva din super alimentele pe care va sfatuim sa le consumati zi de zi, mai departe este alegerea dvs daca considerati ca merita sa renuntati la suplimentele sub forma de tablete si sa incercati ceva mult mai natural.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu