luni, 11 noiembrie 2013

Mancarea organica si fara gluten

Majoritatea oamenilor inca nu au incredere in alimentele organice si fara gluten, parerea multora fiind ca sunt scumpe si astfel nu merita sa fie cumparate. Insa dupa ce vedem la televizor si prin ziare atatea alimente care dauneaza sanatatii lasam la o parte pretul si tot incercam macar odata alimentele organice. Cei mai multi care fac acest lucru aleg sa le consume apoi in mod regulat.

Toata lumea a auzit ca alimentele organice si fara gluten sunt mai bune si mai sanatoase pentru organism, dar multi nu cred ca se justifica costurile suplimentare. Este adevarat ca mancarea bio / organica este un pic mai scumpa decat cea non organica, insa beneficiile acestor alimente depasesc cu mult pretul pe care trebuie sa-l platim. De asemenea aceste alimente va vor uimi si cu gustul lor, nu doar cu beneficiile pe care le ofera.

Sa lasam deoparte pentru moment efectele puternice si beneficiile minunate pe care alimentele ecologice le au. Sa presupunem ca faceti parte din marea majoritate a populatiei care nu tin cont cu adevarat de ce anume mananca, atata timp cat are un gust bun. Sa presupunem ca sunteti dispusi sa platiti mai mult daca aroma alimentelor este buna. Ei bine veti avea o mare surpriza, alimentele organice sunt delicioase.

Atunci cand comparati legume si fructe organice cu cele non organice, prima diferenta o veti observa la gustul lor. Gustul in cazul celor organice este mult mai intens, veti simti imediat ca exista o diferenta. Veti fi uimiti de aroma legumelor fierte sau a mancarilor gatite in mod natural fara alimente cu gluten. Nu trebuie sa fiti bucatar pentru a prepara mese delicioase, nici macar nu trebuie sa stiti sa gatiti pentru ca aceste alimente organice nu se gatesc, se consuma neprelucrate.

Alimentele organice sunt, de asemenea, si foarte sanatoase si puteti vedea asta in modul in care organismul reactioneaza la ele aproape imediat. Acestea au o enzima  care imbunatateste eliminarea toxinelor si imbunatateste procesul digestiv. Acest lucru va ofera mai multa energie, mai putin oboseala si va veti simti mai plini de viata. Din cauza usurintei cu care corpul nostru digera alimentele organice putem sa pierdem si in greutate.

Alimentele procesate pe de alta parte, fac corpul sa lucreze mai mult la digestie lasandu-va obosit si fara energie. Toxinele raman in organism si blocheaza intestinele din aceasta cauza sistemul digestiv lucreaza mai mult decat ar trebui. Chiar daca nu puteti sa renuntati definitiv la alimentele procesate, adaugarea de legume organice si alimente fara gluten in dieta dvs va reduce pofta de alimente procesate, iar poate cu timpul veti ajunge sa consumati doar aceste alimente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu