luni, 25 noiembrie 2013

Nutritia semintelor de canepa

Nu exista nicio indoiala ca samanta de canepa este cel mai nutritiv aliment pe care il puteti oferi corpului dvs. Cu toti amino-acizii esentiali intr-o forma mai bio decat in orice aliment existent, aceasta este cea mai buna cale pentru oameni de a obtine proteine. Este, de asemenea, cel mai bun mod de a obtine acizi grasi esentiali, fibre si minerale. Singurul lucru deficitar al semintelor de canepa il reprezinta vitaminele care insa, pot fi foarte usor procurate din fructe si legume.

Totusi nici semintele de canepa nu sunt complet absente de vitamine, deoarece contin vitamina E impreuna cu un spectru de vitamina B. Cantitatile de vitamina B sunt destul de mici, dar totusi sunt prezente. Atata timp cat veti manca  mai multe produse de canepa, veti primi o cantitate suficienta de vitamine de calitate foarte bune, care vor fi mult mai bine asimilate de organism decat cele din suplimente de exemplu. Este important sa obtineti nutrienti de la o mare varietate de surse, de aceea este bine sa mancati fructe si legume pe langa alimentele din canepa.

Teoretic, ati putea supravietui doar cu seminte de canepa. Atata timp cat aveti si o sursa de vitamina C, aveti toate substantele necesare. Cele trei mari categorii esentiale pentru supravietuire sunt: grasimi, carbohidrati si proteine. Samanta de canepa este perfecta pentru toate cele trei. Fibrele solubile si insolubile din canepa acopera categoria de carbohidrati iar acizii grasi Omega sunt responsabili pentru grasimi. Dupa cum am mentionat, canepa contine toti aminoacizii esentiali, si, astfel este o proteina perfecta.

Este evident ca exista ceva special in canepa, asa cum nu numai ca este  un aliment perfect are si foarte multe utilizari industriale.  Cu toate acestea, utilizarea de canepa in scopuri nutritionale este inca in faza incipienta si o sa dureze o perioada de timp pana cand lumea va intelege ceea ce poate face aceasta planta.
Daca nu stiti cum sa consumati semintele de canepa va invitam sa incercati retetele delicioase postate pe site-ul nostru...Vezi retete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu