luni, 2 septembrie 2013

Cereale pentru un mic dejun delicios

Astazi vrem sa va spunem despre un mic dejun de cereale cu adevarat delicios, pe care noi il preparam in fiecare zi, este uimitor de gustos si toate alimentele sunt naturale si nepreparate. Motivul pentru care va oferim o reteta atat de simpla, cereale doar, este ca acelea din magazine ambalate si procesate nu sunt atat de sanatoase pentru organism pe cat spun producatorii. Daca citim cu atentie lista de ingrediente vedem ca acestea includ siropuri, glucoza, fructoza, gluten, coloranti si alte ingrediente de care organismul nu are nevoie. Toate acestea pot provoca iritatii in organism si nu este bine sa le consumam zi de zi.

Daca vedeti reclame pentru cereale sanatoase, va indemnam sa va uitati cu atentie la ceea ce incearca sa va vanda. In continuare vrem sa va prezentam modul in care puteti pregati un mic dejun cu cereale nepreparate, care dureaza mai putin de 5 minute. Este plin de alimente integrale care va vor hrani pe tot parcursul zilei si de asemenea, veti incepe ziua cum nu se poate mai bine. O multime de oameni spun ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, insa credem ca fiecare masa este importanta si mai ales ca sanatatea este importanta.

Aceste cereale sunt bogate in anti-oxidanti, deoarece ingredientele principale sunt fructele de padure proaspete. Cu siguranta va doriti sa incepeti ziua cu cele mai bune alimente posibile, astfel incat sa va simtiti plini de energie la locul de munca, la scoala sau oriunde va aflati. Combinatia noastra preferata este formata din mure, afine, zmeura. Pe langa acestea adaugam un pumn mic de nuci tocate marunt, acestea le pastram in congelator sau frigider pentru a nu isi pierde cantitatea de omega 3. In afara de acestea adaugam si cateva seminte de canepa, care sunt o sursa uimitoare de proteine, in fiecare lingura veti primi aproximativ 8 g de proteine. Acesta este o cifra uriasa, iar daca cineva se intreaba de unde am obtinut acest numar va spunem ca din semintele de canepa. Acestea sunt, de asemenea, o mare sursa de acizi grasi esentiali.

Peste amestecul obtinut mai adaugam si cateva seminte de floarea soarelui si de in. Acestea din urma sunt o necesitate, fiind o foarte mare sursa de fibre si din nou acizi grasi omega 3. Aveti posibilitatea sa le cumparati direct pisate, insa pentru o calitate mai buna va recomandam sa le cumparati intregi si sa le pisati acasa. Peste toate acestea puteti pune si putin ulei din seminte de canepa, acesta fiind si el o sursa importanta de omega 3. Grasimile acestea bune sunt esentiale pentru sistemul nostru cardiovascular si pentru sanatatea creierului.

Va recomandam sa utilizati lapte de orez sau lapte de nuci peste cereale. De asemenea noi am mai folosit si lapte de banane, preparat tot in casa. Punem o banana in blender impreuna cu putina apa si o picatura de extract de migdale.

Un lucru este sigur, daca doriti de exemplu sa pierdeti in greutate sau pur si simplu doriti sa fiti plini de energie si sa va simtiti bine, alimentele nepreparate sunt cea mai buna solutie, asadar acordati-le incredere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu