luni, 19 august 2013

Semintele de canepa - alimentele cele mai complete

Oamenii de stiinta declara ca daca o persoana nu mananca nimic altceva in afara de seminte de canepa, aceasta poate supravietui cateva luni de zile, fara a avea probleme de nutritie insuficienta. De fapt, proteina din canepa a fost folosita in Europa in timpul epidemiilor de tuberculoza pentru recuperarea bolnavilor.

Avand o constructie proteica de 65% edestina si 35% albumina, semintele de canepa includ toti cei 8 aminoacizi esentiali plus 2 importanti aminoacizi. Mai mult, canepa ofera procentul ideal de acizi grasi omega recomandat de experti pentru o sanatate excelenta, 3 la 1.

Un om necesita 21 de aminoacizi pentru a trai: 8 din acestia sunt esentiali si ar trebui sa fie obtinuti din alimente, alti 2 pot fi sintetizati dupa ce toti cei 8 aminoacizi esentiali sunt consumati. Nu exista nicio alta sursa, in afara de canepa, care sa contina primii 10 aminoacizi esentiali pentru sanatate si care de asemenea, sa pastreze proportia ideala de acizi grasi.

Globulinele din semintele de canepa sunt printre cele grupuri de proteine 100% pure. Globulinele sunt formate in partea dintre embrioni si stratul de samanta. Edestina provine din seminte, globulina este in sange. Globulina si albumina sunt clasificate ca proteine globulare necesare. Globulina si albumina sunt clasificate ca proteine globulare necesare. Toate enzimele, anticorpii, hormonii, hemoglobina sunt produse din proteine globulare.

Albumina, globulina si fibroginul formeaza plasma sanguina, iar proteinele din sange ajuta tesuturile furnizand minerale si vitamine. Deoarece globulina este a 3-a cea mai abundenta proteina in interiorul corpului, nu este de mirare ca aceasta se comporta ca un „motor” pentru multe alte functii din interiorul fluxului sanguin. Acesta este responsabil pentru sistemul imunitar, iar celule sunt responsabile de identificarea si distrugerea instrusilor, inclusiv a compusilor toxici, infectiilor si a bacteriilor daunatoare.

Avand in vedere ca semintele de canepa contin 65% edestina globulina si 35% albumina, precum si raportul perfect de 3:1 intre acizii grasi esentiali omega 3 si omega 6, canepa este un aliment de care organismul nostru are nevoie daca ne dorim sa ramanem sanatosi cu un sistem imunitar puternic. Produsele obtinute din semintele de canepa ca: uleiul de canepa, faina din canepa, pudra proteica sau batoanele proteice contin de asemenea si cantitati suficiente de zinc, fier, magneziu si minerale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu