luni, 12 august 2013

Faceti fata caniculei cu ajutorul alimentelor din canepa

Sunt sigur ca toata lumea a resimtit zilele caniculare din aceasta vara. Este timpul sa ne racorim cu fructe si legume delicioase, care de asemenea ajuta sa mentinem o temperatura mai scazuta a organismului si sa fim hidratati corespunzator. Dieta cu alimente crude este, probabil, ideala pe timpul zilelor calduroase de vara, costa si mai putin si nu este nevoie sa gatim pentru a avea o masa delicioasa si sanatoasa. Natura ne ofera o mare varietate de alimente in aceasta perioada a anului.

Multe fructe si legume sunt doar vara, dovleceii, castravetii, pepenii sunt la cea mai mare cautare in lunile fierbinti si au cel mai mare efect de racorire. Alte legume care ne ajuta sa ne racorim sunt: salata verde, telina, floarea soarelui, varza sau brocoli. Puteti combina aceste legume intr-o salata minunata, alaturi de putin porumb proaspat si un dressing usor facut din ulei de canepa cu seminte decorticate de canepa. Combinati toate acestea cu ierburi proaspete tocate marunt si un varf de cutit de sare si veti obtine o masa perfecta.

Vara este sezonul in care este indicat sa alegem fructe suculente. Pepenii de toate tipurile sunt uimitori, insa pepenele verde are si un efect deosebit de racire a organismului.  Pepenii este indicat sa ii tineti in frigider pentru a evita alterarea si pentru a spori efectul de racire asupra organismului. Tineti minte sa aveti mereu in frigider rosii, ardei gras, castraveti, dovlecei pentru a ii putea savura atunci cand alegeti sa nu mancati fructe. De exemplu, puteti face chips-uri vegetariene din dovlecei, trebuie doar sa ii marinati in putin ulei de canepa cu una din aromele preferate, sare si cateva ierburi proaspete si apoi sa ii puneti pe gratar pana se rumenesc putin. 

O alta reteta pe care v-o recomand se numeste: pesto de canepa si este foarte potrivita pentru aceste zile caniculare. Aveti nevoie de:

Trebuie sa spalati si sa tocati busuiocul. Adaugati semintele decorticate, parmezanul, usturoiul si uleiul de canepa. Amestecati in blender sau cu un mixer. Se serveste cu paste din grau integral, cartofi copti, legume la gratar, legume fierte, orez, naut, linte, hrisca fiarta.

Incercati pe timpul zilelor de vara sa urmati o dieta cu alimente usoare si racoritoare pentru a avea un organism echilibrat si activ pe toata durata unei zile. De asemenea, nu uitati sa beti multa apa proaspata, potrivit de rece pentru a va asigura ca organismul este perfect hidratat chiar si atunci cand sunt temperaturi extreme.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu