luni, 30 decembrie 2013

Canepa – proteina perfecta a naturii!

Cannabis sativa, mai bine cunoscuta sub numele de canepa industriala, provine din aceeasi familie de plante ca si marijuana. Cu toate acestea, in ciuda faptului ca atat canepa industriala cat si marijuana sunt din aceeasi familie de plante, argumentul ca acestea sunt de fapt acelasi lucru este departe de adevar. In schimb, de multi ani, semintele de canepa au fost recunoscute ca fundament de nutritie si acum isi fac rapid drum in prim planul remediilor pentru sanatatea noastra.

Deoarece multe dintre alimentele de  pe piata sunt procesate si in compozitia lor domina carbohidratii facuti de om, aportul foarte slab de proteine al oamenilor in general este ingrijorator de mare. Datorita faptului ca proteina este cel mai important si vital macro-nutrient al organismului pentru o viata sanatoasa, aceasta este o problema care trebuie sa fie abordata imediat, in scopul de a lupta impotriva cresterii problemelor de sanatate si mai mari si impotriva obezitatii la nivel mondial.

Majoritatea poate nu ati auzit inca despre semintele de canepa, sa nu mai vorbim despre beneficiile lor nutritionale uimitoare. Cu toate acestea, ceea ce este uimitor este faptul ca de la nici o alta sursa naturala de pe pamant nu vom putea prelua mai multe proteine. Semintele de canepa contin pana la 36% proteine si 20 de amino-acizi cunoscuti – din care 8 sunt esentiali si 2 pe care organismul uman nu ii poate produce de la sine. 

Semintele de canepa pot fi, de asemenea, presate si astfel poate fi obtinut ulei comestibil. Similar cu semintele de canepa in sine, beneficiile uleiului de canepa sunt la fel de mari. Uleiul de canepa poate fi o sursa naturala perfecta deoarece contine raportul perfect dintre Ometa 6 si Omega 3, grasimi esentialie pentru organismul uman.

Uleiul de canepa este cunoscut ca fiind incredibil de bun pentru circulatie. Ca urmare, multe dintre produsele in curs de dezvoltare care contin ulei de canepa sunt utilizate ca anti-inflamatoare naturale pentru boli comune, cum ar fi artrita. Alte beneficii ale uleiului de canepa sunt: intarirea sistemului imunitar, arderea tesutului adipos din organism precum si contributia la cresterea ratei de recuperare dupa exercitii fizice.
De asemenea, a fost demostrat ca este util la scaderea colesterolului din sange precum si la dizolvarea placii care poate fi gasita in arterele coronare care reduce riscul bolilor de inima. Semintele de canepa, sunt  de asemenea, o sursa fantastica de alte elemente nutritive importante, care sunt benefice pentru sanatatea umana: calciu, fier, fosfor, magneziu, zinc, cupru si mangan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu